Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Dags att förgro

OdlingarnaPosted by Tina Melkersson Mon, February 16, 2015 09:09:08

Från jag var i radion för snart 2 veckor sedan (se inlägget: Radio P4 Halland) har jag så smått börjat förkultivera vissa växter. Och att förgro är precis vad min första kurs om 3 veckors tid ska handla om! En del av de växter vi tar för givet att äta här i Norden, behöver en väldigt lång säsong på sig innan vi kan skörda dem. Så det är faktiskt dags redan nu!

När jag tar fram fröna fylls jag av förväntan och entusiasm över vad som kanske kommer. De små växterna som förhoppningsvis kommer att förse oss med underbara grönsaker – igen! Och så kul det är när det väl börjar växa – visst är naturen underbar!

Här ser ni aubergin av sorten ”Diamond” på gång:

Förgångna veckan hade vi till och med så varmt i solen fram för bostadshuset att jag i en upprymd känsla av vår petade ner både spenat och sallad i två av drivbänkarna. Här stod det tomater förra året, och då jag inte hade hunnit gräva bort jorden var den kvar. På drivbänken la jag glasrutor:

Det har dock varit ganska kallt och blåsigt sedan dess, så om och när vi kan skörda någonting i dessa kallbänkar är ganska ovisst…

Men visst är det kul att få börja säsongen redan i februari!

Imorgon bär det av till radion igen där jag kommer att prata mer om förkultivering. Lyssna gärna med på Carlsson & Co i radio P4 Halland mellan klockan 11 och 12. Vi hörs!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.