Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Vindskyddad uteplats

OdlingarnaPosted by Tina Melkersson Mon, June 23, 2014 01:55:39

Eftersom både chili- och paprikaplantor börjar bli alldeles för rangliga av att stå inomhus var jag i helgen tvungen att skapa en vindskyddad uteplats åt dem, som dessutom kan täckas över på natten så att plantorna inte får det för kallt såhär tidigt på sommaren.

Jag gjorde en liknande uteplats för tomaterna i början på maj – fast denna gjordes på gårdsplanen och helt av halmbalar:

Platsen för chilisen och paprikaplantorna byggdes däremot på bostadshusets östsida där det finns mycket sol fram till runt klockan 14. Uteplatsen skapades genom att 2 pallar ställdes mot fasaden och 2 lagdes på marken. De 2 stycken på marken fodrades med halm för att isolera pallarna mot eventuellt kyla från marken – och hönsen och kycklingarna höll mig såklart sällskap och letade insekter i halmen medan jag jobbade:

Jag klädde dessutom de liggande pallarna med presenning som går upp för de stående pallarna för att skydda både husets grund och fasad när jag vattnar:

Sedan placerades halmbalar som vindskydd mot sidorna och för att ge plantorna så mycket ljus som möjligt använder jag glasluckorna från drivbänkarna (se eventuellt inlägget: Hemgjorda drivbänkar) fram för uteplatsen.

Sedan är det bara att täcka med presenningen (och eventuellt filtar) på kalla nätter.

En del av chili- och paprikaplantorna såg jag till att skola om också, så nu hoppas jag att plantorna snart börjar ge fina frukter som jag sedan kan sälja av i gårdsbutiken från slutet på juli (se hemsidan för mer info) och på Bondens egen Marknad i Halmstad från augusti!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.