Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Hönsens ankomst

HönsenPosted by Tina Melkersson Sun, February 16, 2014 17:49:41

Fredagen 14 februari hämtade jag äntligen 3 hönor och 1 tupp i Skåne (tack Monika!).

Det blev höns av den gamla svenska lantracen Hedemora. För även om dessa växer långsammare och kanske inte värper fullt lika mycket som nyare racer, tycker jag att de verkar mer "naturliga".

Hos oss kommer hönsen bli en del av den naturliga skadedjursbekämpningen genom att gå helt fritt på gårdens område och själv hitta en del av sin föda, exempelvis sniglar, maskar och larver.

De första dagarna höll jag dock hönsen inne i deras nya bostad (se: I väntan på hönsen), så att de kan känna sig trygga där och inte går vilse.

Redan 2 dagar efter att ha hämtad dem (16 februari) hittade jag 2 ägg - så kul! Detta belönades med att de fick känna på några minuter ute i verkligheten:

Och nu återstår bara beslutet om vad vi ska göra med äggen: äta upp dem eller försöka få kycklingar?

Maken vill helst äta upp dem, men jag och barnen vill helst ha kycklingar. För även om jag absolut vill äta äggen med tiden voro det FÖR gulligt att ha kycklingar ;-)

Och om vi gör flocken större genom att kläcka kycklingar, får vi ju ännu fler ägg med tiden...  • Comments(1)//blogg.genevadnygard.se/#post6