Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Första steget mot ett växthus

Livet på NygårdPosted by Tina Melkersson Thu, October 30, 2014 18:13:03

När vi första dagen i höstlovet (måndag) åkte till Laholm för att titta på glasögon till minstingen såg vi att hantverkare höll på att bytas fönster i sonens landsbyskola. De gamla 2-glasfönstren stod oskadda i en container:

Så på vägen hem från optikern var jag såklart tvungen (självhushållare och tillika dansk som jag är…) att gå in och titta på dem. Vissa var ganska ruttna i ramarna – fast de flesta så bara ut att behöva målas om. Så jag frågade hantverkarna om jag fick ta dem för att bygga ett växthus av dem – och det fick jag! Innan jag började ta dem pratade jag såklart med personalen på skolan, som också gav grönt ljus.

Då var det bara att hämta släpet och börja lasta in fönsterna!

För att sprida ut jobbet över flera dagar har jag hämtat några stycken varje dag i lovet. Än så länge har vi hämtat hem 44 fönster – och fler ska det bli!

Nästa steg (när jag hinner med det) är att renovera dem – och sedan börja skissa på det blivande växthuset. Planerna är att det ska byggas utanpå stallets södersida:

– fast mycket måste röjas först och gödselbrunnen ska också bort – så det lär inte bli i år.

Det är dock en härlig känsla att faktiskt ha tagit första steget mot ett eget växthus – nu har vi åtminstone fönsterna! Och det känns dessutom bra att ha ”räddat” dessa fina gamla fönster från soptippen – återvinning på högsta nivå – för varför köpa nytt om man kan renovera och återanvända?

Samtidigt var det en fin bekräftelse på (inte minst för barnen) att om man vågar fråga, då kanske man får ett ja!  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post52