Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

3 hönor tagna

HönsenPosted by Tina Melkersson Sun, October 19, 2014 15:11:27

Då hände det! Tidigt, tidigt i morse togs 3 av de unga hönorna som kläcktes i maj av ett okänt rovdjur. Dessa 3 hönor har sovit utomhus i en björk på gårdsplanen på nätterna utan problem i ungefär 1 månad. Jag har sett dem sitta i björken och har dessutom sett dem gå runt själva tidigt innan jag släppte ut de andra hönsen. Men i morse fanns de ingenstans – istället såg jag en hög med fjädrar längst bort på gårdsplanen bland alla regnvåta höstlöv – med andra ord väldigt mycket déjà-vu från Första rovdjursattacken!

Framme på plats såg jag att flera av fjädrarna var blodiga (kanske svårt att se på bilden):

Det låg också en del fjädrar under björken:

Det tyder därmed på att det var ett trädklättrande mårddjur eller kanske till och med den räven som har rapporterats ganska nära våran gård.

Men som sagt ingen syn av unghönorna någonstans. Och typiskt nog hörde två av de försvunna hönorna till favoriterna; sonens vita unghöna Maja, och min krämfärgade Iris.

Jag har varit väl medveten om risken med att ha frigående höns, men det känns väldigt trist att förlora dessa fina unghöns ändå!

Samtidigt var det tur att de andra hönsen och ankorna var instängda i sina respektive hus! Så nu har vi ett extra öga på djuren, och framöver får jag försöka schasa in eventuella utomhushöns i hönshuset på kvällarna!  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post50