Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Mina första kunder

Livet på NygårdPosted by Tina Melkersson Mon, July 21, 2014 14:24:31

Torsdag 17 juli öppnade jag gårdsbutiken för första gången. Och fram till öppningen har jag och min pappa jobbat på att få iordning gamla grisstallet så att det skulle kunna fungera som butikslokal. När vi tog över Genevad Nygård i augusti 2013 såg stallet ut såhär:

Fast sedan dess har min pappa jobbat på att få bort alla grisarnas båsar. Sedan började jag tömma ut den 15 år gamla gödseln från gödselrännorna (se eventuellt inlägget: Ny och gammal gödsel). Gödseln har används i drivbänkarna där jag har tomat och gurka, men jag har också körd ut en del på åkern och satt ut pumpa och squash i den, där de jättetrivs:

Senaste veckorna har jag röjd framför butiken genom att ta bort en massa sly och sätta dit bänkar och lådor som min pappa bygd efter mina ritningar (riktigt skönt att ha så mycket hjälp!!!):

Dessutom gjorde jag skyltar som guider folk in från Öringevägen till gårdsbutiken. Samt en skylt på fasaden så att man ser gårdsbutiken från vägen:

Inne i butiken fick jag skärma av en del, där taket är dåligt – detta får jag fixa till under vintern, när jag inte har odlingarna att hålla på med.

Och torsdag öppnade jag alltså – och kunde erbjuda kunderna ekologiskt odlade färskpotatisar, gula och orangea morötter, rödbetor, späda palsternackor, vaxbönor, vitlök samt busktomat- och chiliplantor. Det kommer finnas fler olika grönsaker längre fram, håll koll på hemsidan och se vilka varor som är aktuella i butiken. Alla våra grönsaker är alltid helt nyskördade vilket betyder att de är sprängladdade med vitaminer och mineraler och smakar helt underbart! Här de gula och orangea morötterna:

Det är en helt underbar känsla att kunna sälja våra jättefina, ekologiskt odlade grönsaker till folk som bor i lokalsamhället eller bara har vägarna förbi! Det var dock inte jättestor rusning till butiken första helgen, så jag får jobba lite på att marknadsföra mina fina grönsaker i lokalområdet de närmsta veckorna!  • Comments(4)//blogg.genevadnygard.se/#post41