Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Gårdsbutikens öppning och nya recept

Livet på NygårdPosted by Tina Melkersson Sun, July 06, 2014 14:36:42

Livet på Genevad Nygård tuffar på med odlingarna, hönsen och att fixa den blivande gårdsbutiken. Jag har nu (äntligen!) spikat ett datum för öppningen – torsdag 17 juli börjar jag sälja de av våra ekologiskt odlade grönsaker som är klara – HURRA!

Öppettiderna blir:

Torsdag + fredag 14 – 18 och lördagar 11 – 16.

Vad INTE är klart än är huruvida försäljningen kommer att ske inne i den lokalen som är tänkt som gårdsbutik, eller om jag till en början bara kommer ha bord stående under tak någonstans – men försäljning ska det i alla fall bli! Från 17 juli kommer jag sälja nyuppgrävda potatisar, morötter (både gula och orange) samt lite rödbetor – men det blir fler olika grönsaker längre fram.

Potatisen och morötterna har vi redan testat själva flera gånger, men jag var såklart tvungen att skörda lite rödbetor och kolla hur de var:

Och de var UNDERBART goda!!! Jag tillagade dem i ugnen med smör och garnerade med citronmeliss = mums! Receptet finns här – och snart går det alltså att köpa helt nyskördade ekologiska rödbetor i gårdsbutiken.

Till rödbetorna åt vi dessutom stekt fisk och ugnspotatis och jag testade för första gången att göra majonnäs och aioli av äggen från våra frigående Hedemorahöns – HUR gott som helst!!!!

Majonnäsen blev väldigt gul i och med att hönsen äter så mycket grönt från gården:

Här finns receptet på majonnäs och aioli.

Av vitorna som blev över från majonnäsen gjorde jag maränger (receptet finns här) som vi åt med krusbärskompott av egna krusbär:

Det är en väldigt skön känsla att börja vara självförsörjande med vissa saker – som dessutom smaker så gott!!!

För mer info om gårdsbutiken och vilka aktuella varor vi säljer, se hemsidan. Välkommen in förbi Genevad Nygårds gårdsbutik från och med 17 juli!  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post40