Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Vitlöken tittar fram!

OdlingarnaPosted by Tina Melkersson Mon, February 10, 2014 10:00:03

Det är inte länge sen vi hade snö på vinden (och vi kanske hinner få det igen innan våren kommer på riktigt), men i morse upptäckte jag att vitlöken som jag satte så sent som i slutet av november och i början på december redan är på väg upp!

Visst är det kul!!!!

Men varför känns det SÅÅÅÅ kul att se det man planterar gro? För min del tror jag det handlar dels om tillfredsställelsen att skapa någonting (även om jag ju egentlig bara har en väldigt liten del i den processen) dels går jag ju enormt igång på det här med självförsörjning. Det ska bli såååå gött med egenodlad vitlök!

Om inta löken blir totalt nedtrampade av rådjuren och inte hönsen äter upp dem, kommer det med andra ord finnas vitlök att köpa i gårdsbutiken till sommar ;-)

Jag hann visserligen bara sätta 250 klyftor, så det blir först till kvarn...  • Comments(3)//blogg.genevadnygard.se/#post4