Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Att stänga inne tomaterna och grannen

OdlingarnaPosted by Tina Melkersson Fri, July 04, 2014 11:56:11

Som jag skrev i inlägget Midsommarrapport 2014 har vi haft problem med att hönsen sprätter i odlingslådorna, varför min pappa har hjälpt mig att snickra ihop ramar med nät så vi kan stänga in tomaterna:

Här föredrar vi nämligen att stänga in både tomaterna och grannen ute fram för att stänga om hönsen. För då grannen klagade på att hönsen vid 2 tillfällen hade smugit in i hennes prydliga trädgård, har jag satt ett högt stängsel i tomtgränsen, vilket verkar funka (här syns dessutom skillnaden mellan hennes välvårdade tomt till höger och vår mer vilda tomt till vänster – och istället för att få dålig samvete försöker jag intyga mig själv om att vår stökighet är bra för den biologiska mångfalden…):

När jag jobbade med tomaterna såg jag till binda upp dem genom att montera brädor ut med husväggen. I brädan spikade jag krampor som jag trädde tråden igenom för att hålla den på plats om det blåser:

Dessutom såg jag till att tjuva tomaterna (alltså ta bort sidoskott som inte har blomställningar) så plantorna kan fokusera på att skapa ett kraftigt toppskott och bra blomställningar.

Och medan maken är lite skeptisk till att de högväxande tomaterna kanske kommer att täcka delar av fönstren ser jag möjligheten i att kunna plocka tomater till sallaten direkt inifrån huset!  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post39