Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Malmö Garden Show 2014

Livet på NygårdPosted by Tina Melkersson Sun, June 01, 2014 17:42:27

Igår stämde jag och några meddisputerade trädgårdsmästare från Gunnebo Slott träff på Malmö Garden Show och kollade in före detta klasskompisen Marias bidrag till tävlingen:

Hon hade gjort en superfin grekiskt inspirerad trädgård och det var skönt att ta en ledig dag från odlingarna och låta sig inspireras både av de fina trädgårdarna och också allt fint som såldes intill tävlingsområdet.

Bland annat pratade vi med ett par plantskolor som drar upp lite udda, men väldigt fina träd och kompisen Cecilia och jag hade turen att faktiskt FÅ några frön av trädet japansk mispel (Eriobotrya japonica) av en snäll gubbe.

Trädet får en fin plommonlik ätbar frukt, så om några år kommer det kanske finnas recept på mispelpaj och -sylt på hemsidan. Men jag får se till att plantera fröna fort, för barnen tycker de ser ut som chokladgodis så de kanske hinner äta upp dem annars…

När vi skulle hem passerade vi många fina stora platanträd (Platanus) som är så typiska i Malmö, så vi såg till att plocka med oss frön som låg runt tråden.

Visst vore det kul att kunna svalka sig i platanträdens skugga på sydländsk vis om några år!

Det var med andra ord en fin dag i sällskap med underbara människor och som dessutom kanske resulterar i nya arter här på Genevad Nygård.  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post32