Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Att inse mina begränsningar...

OdlingarnaPosted by Tina Melkersson Thu, May 29, 2014 17:53:17

…har jag oftast haft svårt med, då jag är typen som vill det hela på halva tiden och dessutom går igång på att hitta på nya projekt och se dem fullföljas… Men det blir ju inte alltid som man har tänkt sig – inte heller när man är bonde…

Jag hade ju hoppats att kunna stå på Bondens egen Marknad i Halmstad redan nu i maj och sälja bland annat potatis, men har fått skippa den tanken bland annat på grund av en svampsjukdom (Fusarium) som fanns i det utsäde jag köpte hem.

Denna svampsjukdom var på den tidiga potatissorten jag hade köpt och utöver att det finns risk för att sjukdomen smittar jorden, blir skörden mindre och det går inte att lagra potatisarna eller använda dem till utsäde nästa år. De skickas därför tillbaka till leverandören och då jag inte hinner sätta nya fick jag tillbaka pengarna. Bondens egen Marknad får alltså vänta till hösten för min del.

Jag hade dessutom tänkt mig att hinna göra iordning gårdsbutikens lokal i gamla grisstallet under våren (här en bild på hur lokalen såg ut när vi tog över gården):

Men när vi drunknade i ogräs på åkern var jag tvungen att prioritera att rensa där istället (stor tack till svärmor som hjälpte rensa lite idag!) - se eventuellt inlägget: Åkern börjar bli grön! Och visst har min pappa kommit långt i den blivande gårdsbutiken, men i dagsläget verkar det mer troligt att ”butiken” till en början kommer att bestå av bord under tak någonstans på gården.

För att summera upp kommer jag alltså stå på Bondens egen Marknad varannan lördag 5 gånger fr o m 9 augusti och gårds”butiken” öppnar någon gång under juli. Men håll utkik på hemsidan för mer info lite längre fram!  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post31