Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Blommor och blomsocker

Livet på NygårdPosted by Tina Melkersson Sun, May 25, 2014 21:00:14

Den senaste veckan har vi varit fullt upptagna av de 12 (!) nya kycklingarna (se eventuellt inlägget: Första kullen med kycklingar!) och att rensa ogräs på åkern. Kycklingen i behån överlevde och mår toppen som resten av sina syskon. Här en bild på den när den hade kommit ut ur ägget och innan den förenades med sina syskon och sin mamma:

Men det är inte bara på åkern att den varma våren har satt sin prägel. Den ses i hela trädgården, där det har blommat och fortfarande gör det för fullt. Körsbärs- och äppelträden är nu avblommade och man börjar se den blivande frukten = mums (här äpple):

I år har jag dessutom upptäckt en fin kaprifol samt en underbar buskros med MASSOR av väldigt väldoftande vita rosor som jag inte såg spåren av när vi flyttade in förra året:

Visst är det underbart att jag fortfarande upptäcker nya saker på vår gård!

De många syrer har tillika blommat för fullt och är nu nästan avblommade. Jag hann dock plocka en stor skål av blommorna som jag gjorde ett smakrikt blommigt socker av:

Sockret är jättegott på frukostgröten, i teet eller i (neutrala) kakor och receptet finns här.

Jag måste absolut testa att göra socker av de väldoftande talrika rosorna också (dock INTE kaprifolen då den är giftig!!!). Målet är att spara några burkar – för tänk engång vad lyxigt det skulle vara att mitt i kalla vintern plocka fram ett blommigt socker som smakar vår och sommar!  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post30