Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Skolbarnen sätter potatis

OdlingarnaPosted by Tina Melkersson Fri, April 25, 2014 15:29:52

Idag satte barnen från den lokala skolan en egen ekologisk potatis här på Genevad Nygård.

Det hela började när jag för 4 veckor sedan levererade 60 potatisar av sorten Maestro till skolan. Dessa delades ut till barnen och har legat till förgroning sedan dess:

Barnen har gjort egna namnlappar som lärarna har laminerat och satt fast på pinnar så att barnen kan följa sin EGEN potatis.

Innan barnen satte potatisarna pratade vi om att odla sin egen mat samt om att det känns bra att vi inte använder kemiska bekämpningsmedel på våra ekologiska potatisar.

Sedan grävde barnen 10 cm djupa hål och la försiktigt ned potatisarna.

Till slut föste de över jord och satte dit sina pinnar.

Om 4 veckor kommer barnen tillbaka och kupar sina potatisar, för sedan i juni att skörda sina egna potatisar och ta med hem innan sommarlovet. Nu hoppas vi bara att vädret (alltså värmen) är med oss, så skörden blir bra!

Och jag måste erkänna att jag blir på gott humör av alla fina namnpinnar på min åker!  • Comments(2)//blogg.genevadnygard.se/#post23