Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Örterna överlevde vintern

OdlingarnaPosted by Tina Melkersson Wed, April 16, 2014 20:19:13

Det har visserligen varit en väldigt mild vinter (åtminstone här i södra delen av Sverige) fast jag var ändå lite förvånat över att alla örter som jag i panik slängde ned i jorden fram för huset precis innan frosten kom har överlevt vintern. Här ska det tilläggas att jag INTE har gjort NÅGONTING för dem allt utöver att sätta dem i jorden.

Örterna fick jag när jag praktiserade på den underbara oasen Källdalens trädgårdar (www.kelldalen.se) – där Susanne och John på väldigt skickligt vis bedriver småskalig ekologisk odling (jag kan varmt rekommendera att åka in förbi dem!). Jag blev därför väldigt glad när både oregano och citronmeliss började titta upp ur jorden för några veckor sedan:

Men då jag ska göra 3 drivbänkar till (se inlägget: Hemgjorda drivbänkar) så att det finns bänkar på hela husets framsida var jag tvungen att flytta på örterna. Och vilken plats är då bättre än den blivande örtagården i trädgården (se inlägget också: Sticklingar av vinbär)?

Det är i örtagårdens blåa fält som vitlöken numera står ståtlig redan (se eventuellt inlägget: Vitlöken tittar fram!).

Jag grävde därför bort en del av grässvålen på en av de blivande bäddarna (markerat med en röd prick på bilden ovan) och satte ned örterna:

Och om de överlever flytten har jag lovat dem att jag ska invintra dem bättre kommande vintern!  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post20