Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Mästarnas intåg; sådd, pilhägn m.m.

Livet på NygårdPosted by Tina Melkersson Mon, April 07, 2014 10:34:19

Det är inte ofta att man har turen att ha 8 trädgårdsmästare till sin hjälp! Men det hade jag i lördags när 8 mästare dök upp för att hjälpa till lite med mina projekt på gården. Vi var första gruppen som examinerades från trädgårdsmästarutbildningen på Gunnebo Slott (Mölndal) i november 2013 och det var jättekul att se dem igen!!!

Med deras hjälp satte vi: 92 radmeter morötter, 207 radmeter rotpersilja och 253 radmeter palsternacka.

Efter sådden blev det till en liten rast i trädgården:

Och sedan hjälpte mästrarna till med att förlänga det pilhägn jag hade påbörjat.

Tanken med hägnet är att pilen ska rota sig och sedan flätas ihop och därmed bli ett levande hägn som med tiden växer sig så stort att det håller ute rådjuren från odlingarna.

Till lunch åt vi omelett (av egna ägg) med kirskål – och på kvällen serverades det såklart stekt lax med nässelsås (receptet finns på hemsidan).

5 av kollegorna sov över på Genevad Nygård och efter att på morgonen ha serverat bröd bakat på hemgjort jäst hjälpte de till med att ta bort ormbunke i trädgården.

Innan avfarten till Göteborg blev det till en fika på trappan:

Tack så jättemycket Anki, Anna, Carita, Cecilia, Hanna, Katarina, Maria och Susanne för all hjälp och underbart sällskap i helgen. Jag ser fram emot att se er igen till en skördefest under sensommaren/ hösten!

Men innan dess (om inte för) ses vi såklart i Marias trädgård på Malmö Garden Show!!!!  • Comments(1)//blogg.genevadnygard.se/#post17