Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Kirskålspesto

ReceptPosted by Tina Melkersson Thu, April 03, 2014 15:37:08

Trött på kirskålen i trädgården? Eller har du tillgång till ett friväxande kirskålsland någonstans – varför inte plocka den och göra en underbar pesto av den?

Jag har redan hunnit göra kirskålspesto två gånger denna vår - och det är jättegott!

Vi har väldigt mycket kirskål i bland annat trädgården, så jag såg till att plocka de späda skotten där jag minst vill ha dem – nämligen i den kommande blomrabatten (har inte hunnit anlägga den än).

Och kirskålen har inte hunnit bli en fiende än (fast det kanske kommer?) – för jag tycke om att tillgång till denna frodande växt som fördes till Sverige som läkeväxt en gång i tiden av munkarna.

Kirskålen är inte bara vitamin- och proteinrik – den sköter dessutom sig själv och är en av de första växterna vi kan skörda på våren. Så hos oss kommer den och brännässlorna få växa på utvalda platser (även om de knappast stannar där, men det är absolut värd ett försök!).

Kirskålspeston är helt underbar till pasta, men kan också ätas till exempelvis stekt fisk eller kött. Vi har bland annat ätit den till en hemlagat omgång fish n’ chips (stekt fisk med pomfritt).

Receptet ligger på hemsidan.  • Comments(1)//blogg.genevadnygard.se/#post16