Genevad Nygårds blogg

Genevad Nygårds blogg

Om bloggen

Vi köpte Genevad Nygård sommaren 2013 för att med tiden bli så självförsörjande med grönsaker och kött som det går. På bloggen, Facebook och Instagram kan ni följa med på resan dit och jobbet med att få upp standarden på den nedgångna prästgården.

Kolla också in Genevad Nygårds hemsida där ni kan hålla er uppdaterade om aktuella kurser, hitta fler recept med mera.

Årets första sådder

OdlingarnaPosted by Tina Melkersson Fri, March 21, 2014 14:18:05

Innan maken och jag åkte till Färöarna på bröllop förra helgen (tack Margit och Johan för en jättefin fest!) hann jag så de första grönsakerna. Och när jag kom hem hade de kommit upp. Så jag har spenderad de senaste dagarna med att skola om och så flera grönsaker. I år blir det paprika, salladsgurka, 4 olika chilis, 6 olika tomater samt solros till hönsen och de vilda fåglarna.

Sådderna tar ganska mycket plats i både lådor och krukor, varför de flesta av våra fönsterbrädor numera ser ut ungefär såhär:

Och jag måste erkänna att det är väldigt skönt att ha flyttat från lägenhetens allt som allt (djupa, men futtiga) 4 meter långa fönsterkarmar till mäktiga 19,5 meter totalt i bostadshuset här gården (fast jag vet inte om maken är lika tokig med alla odlingar som jag…)!

Tanken är att det mesta ska planteras ut fram för huset i lådor som jag håller på att bygga.

Så om några månader kommer det såklart finnas tomater och chili att köpa på Bondens egen Marknad i Halmstad samt i gårdsbutiken här på Genevad Nygård!  • Comments(0)//blogg.genevadnygard.se/#post12